Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

IX. Dési Huber u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig,

szombaton ZÁRVA.

07.27 (péntektől) -08.05 - ig üzletünk ZÁRVA tart!

Ebben az időszakban a csomagküldés is szünetel!

Megrendeléseiket 

08.06-tól  dolgozzuk fel!

----------------------------

VII. Damjanich u. 39.

07.23 - 08.05 - ig üzletünk ZÁRVA tart 

hétfő-péntek 9-17 óráig

szombat ZÁRVA

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Pszichológia, szociológia

Fő kategória >Könyvek >Pszichológia, szociológia

Sorrend:

És most belülről ... Álmok és lidércek

1951-1991 - negyven évnyi (illetve 1861-2011, százötven évnyi) kortörténet egyéni élettörténetbe ágyazva, és közben az első szabad iskola megalapítása Hegyeshalom és Vlagyivosztok között... Húsz évvel később: visszatekintés. Mi lett az álmokból? Kiszabadultunk-e a lidércek birodalmából? Milyen gondokkal küzdenek - nemegyszer súlyos anyagi gondjaikon kívül - ezek a szabad iskolák, fenyegeti-e őket a veszély, hogy a nem szabad iskolákhoz sodródnak? Ha igen, miért? Mondhatnánk: most már hetven évnyi, személyes kortörténet - a Waldorf-iskolák működésének tükrében....

 
3 950 Ft
Esetjogi tanulmányfüzet
Az értelmi fogyatékos,halmozottan fogyatékos és autista emberek számára működtetett antidiszkriminációs jelzőrendszer tapasztalataiKiadó: Kézenfogva Alapítvány 2008-87 oldal,kartonált  
1 350 Ft
Észlelés (11779)
Észlelés
A"Sekuler-Blake"az észleléssel foglalkozó pszichológusok körében talán azért vált oly népszerűvé,mertjól lehet belőletanulni és tanítani.A könyv az észlelés valamennyitárgykörével foglalkozik.- Osiris Kiadó- 618 oldal, karton kötés. 
4 280 Ft
Fa-teszt Rajzolj egy fát és megmondom ki vagy

A fa-teszteket előszeretettel alkalmazzák a pszichológusok és a grafológusok, abból a megfontolásból, mert könnyen értelmezhető és a vizsgált személy számára is szórakoztató tevékenység a rajzolása, hiszen sok mindent elárul az alany személyiségéről.

A fában megjelenik ugyanaz a hármas tagozódás, ami az emberben is jelen van:

  • a gyökerek szimbolizálják a családot, az ösztönöket, az alapot és a tudatalattit
  • a fa törzse a testi dolgokat és az érzelmeket tükrözö
  • az ágak és a lombkorona az ember szellemi életét jelképezi

Rajzoljunk bátran egy fát! Mit árul el a rajz rólunk, az kiderül a könyvből.  

 

 
4 100 Ft
  Farkas vagy áldozat - Gyakorlatközpontú kézikönyv pedagógusoknak magatartási problémák kezeléséhez és megelőzéséhez
A pedagógusok évről-évre egyre több olyan helyzettel találkoznak, melyek kezelése extrém kihívások elé állítja őket. Könyvünk e helyzetek megoldásához nyújt segítséget. Megtörtént esetek, bevált módszerek közreadásával járul hozzá a nehézségek megoldásához. Olyan kézikönyv, mely olvasóját önálló megoldások keresésére biztatja.
Közérthető módon írja le az egyes magatartási problémák pszichodinamikai hátterét, a lehetséges okokat. Olyan szemléletet és módszereket mutat be, amelyek egyszerűen alkalmazhatók, és a problémák okait veszik célba. Megközelítésének lényegi eleme a tágabb kontextusban történő értelmezés – ideértve az inkluzív közösségfejlesztést, és a szakemberek személyiségének ápolását is. 

„…ha olyan segítők közül kell választanom, akik közül az egyik egy sokat tapasztalt pesszimista, míg a másik egy tapasztalatlan optimista, akkor arra szavazok, akiben él a remény, hogy segíteni tud problémákkal küzdő embertársának. John B. Enright gondolatához kapcsolódóan azt mondhatjuk, hogy az olvasó szerencséje, hogy nincs rákényszerítve ilyen választásra. Olyan szerzők könyvét tartja a kezében, akiknek a tudása és optimizmusa egyaránt példamutató.” (Klein Sándor)
 
3 500 Ft
Fejlődéslélektan
Ez a tankönyv a gyerekek lelki fejlődésére vonatkozó legkorszerűbb ismereteket fogja át a fogamzástól a cscsemő- és kisgyerekkoron, az iskolás- és serdülőkoron keresztűl a felnőttkorig.- Osiris Kiadó- 805 oldal, karton kötés 
5 980 Ft
Fejlődésneurológia

Az öntudat, a kommunikáció és a mozgás kialakulása Részlet az Előszóból:"A magzati és a csecsemőkori agyfejlődés károsodásai az egész későbbi adaptáció folyamatát befolyásolhatják! A védőnők , a gyógypedagógusok, a gyógytornászok, a pszichológusok épp úgy érdekeltek a korai fejlődés ismeretében, mint a neonatológusok, gyermekorvosok és gyermekideggyógyászok. Az idegrendszer szoros egységben foglalja össze különböző szabályozó rendszereit a légzéstől a gondolkodásig. Így a különböző szakmai ágazatoknak is összehangoltan kell működniük, hogy ennek az összetett rendszernek kóros fejlődése áttekinthető legyen. A kezelés is csak így válhat hatékonnyá."

 
5 690 Ft
Félénk, szomorú és nyugtalan gyerekekről

Az alapérzékek titkait és a bennük rejlõ lehetõségeket fedi fel a szerzõ a Waldorf-pedagógia szemszögébõl. Szívhez szóló könyv gyakorlati útmutatással azoknak, akik a nevelést mûvészetnek gondolják.

,,Figyeljék meg a gyerekek ragyogó szemét, akiknek pl. Jó Roland vagy Szent Miklós legendáját mondják el, ezek olyan történetek, amelyekben a jó ember hõsként lép eléjük. Figyeljék csak meg, milyen büszkén és elégedetten reagálnak a gyerekek, - különösen az általános iskolás korban - szüleik jó cselekedeteire...

...Milyen fáradságos önnevelési munkával kell megküzdenünk a tolerancia erényéért, ha jelentõségét gondolkodásunkkal már felfogtuk! Pedig ha az életérzék nyílt titka közismertté válna, nevelési irányelveink természetes alapját képezhetné, és a toleranciára való fogékonyság már a gyermekek bölcsõjében megjelenhetne."

 
2 490 Ft
A termék nincs raktáron!
Érdeklődjön később!
Felnőttek, mert felnőttek
Értelmi sérült felnőttek szexuálpedagógiai támogatásaKiadó:Kézenfogva Alapítvány 2001-254 oldal,papír kötés 
2 250 Ft
Figyeld meg önmagad!
A szerző ajánlója:"Létezik egy olyan kísérleti eszköz, és egyben megfigyelési , kísérleti tárgy, amelynéla tülekedés kizárt , amely mindig"kéznél van"- saját magunk, esetleg barátunk ( kísérleti társunk ).Ehhez tanóra sem szükséges, csak ez a kis ötletadó könyvecske." 
2 200 Ft
Flow Az áramlat  A tökéletes élmény pszichológiája

A szerző tudományos munkájának eredménye a tökéletes élmény elmélete, melyet e könyv most a szélesebb olvasóközönség számára is bemutat.

 
4 200 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés