Új jelszó kérése
Kategóriák
Ünnepi nyitvatartás

      2018.XI. 1-2-án                       zárva  tartunk.

XI. 3-án 9-14 h között

    nyitva leszünk .

  

Nyitvatartás

Budapest, IX. ker.

Dési Huber u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig,

szombaton 9-14 óráig.

----------------------------

A VII.ker. Damjanich

utcai könyvesbolt

2018. augusztusában

bezárt.

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Autizmus


Sorrend:

 Ö. T. V. E. N. Önismeret, Társas Viselkedés és Egészségnevelés - Segédanyag az autizmus spektrum zavarral élők számára ( ÖTVEN )

Oktatási program autizmussal élő tanulók számára Tantárgy, Tananyag, Oktatási segédeszköz, Munkafüzet - MINDEZ EGYBEN! A Program tartalmazza a tantárgy - öünismeret, társas viselkedés és egészségnevelés - tartalmilag és mennyiségileg az autizmusra adaptált tananyagát, valamint az anyag elsajátításának cél- és feladatrendszerét, javasolt kiegészítő forrásokkal, eszközökkel. A Program az oktató és terápiás munka megkönnyítésére módszertani kézikönyvként is használható, mert az autizmussal kapcsolatos ismeretek, az autizmussal élő tanulók sérülés specifikus oktatásának elméleti és gyakorlati tudnivalói is helyet kaptak benne. A Program kiválóan alkalmazható nem csak autizmussal élők, hanem minden olyan ember számára, akiknek problémát jelent a szociális beilleszkedés, az önálló életvitel megszervezése. 

Tartalomjegyzék:
- Bevezetés
- Autizmussal élő személyek jogi chartája

   1. Az Ö.T.V.E.N. program bemutatása
   1. A célcsoport bemutatása
   1. A célcsoport pozíciója a hazai oktatási rendszerben

   

    1. Adaptációs lehetőségek az alap- és középfokú oktatás területén

   

  - Rendeletek
  - Fejezetek:
  1. fejezet: Én és a külsőm
  2. fejezet: Én és a személyiségem
  3. fejezet: Én és a testem
  4. fejezet: Én és az érzelmeim
  5. fejezet: Én és a viselkedésem
  6. fejezet: Én és a kapcsolataim
  7. fejezet: Én és a nemiségem
  8. fejezet: A biztonságom és az egészségem megőrzése
  9.a fejezet: Én és mások - Különbözőségek
  9.b fejezet: Én és mások - Autizmus
  10. fejezet: Én és az önállóságom

   

  664 színes A4-es kivehető oldal tokozott gyűrűskönyvben, 

   
  22 000 Ft
   Problémás viselkedések megelőzése és kezelése autizmus spektrum zavarokban

  Világos, tömör, nagyon hasznos, és érdekes is, különösen, ha az olvasó saját problémáit ismeri föl benne, sőt, maga is használni szeretné ezt az alapvető módszert mint szülő vagy mint szakember, de nincs ideje, ereje, módja sok és terjedelmes szakirodalom áttanulmányozására.

  Nem csak autizmusban! A problémát okozó viselkedésekről és kezelésükről írtak, aspergeri típus, jó értelmi képességek vagy értelmi fogyatékosság, magatartászavarok eseteiben éppúgy segítenek, mint az egészséges gyermekek nevelése során.

  Jó olvasást, gondolkodást, sikeres felhasználást !

  Balázs Anna ajánlása a könyvhöz 

   
  3 750 Ft
  Rajzbeszélgetések
  Egy rajzbeszélgetés olyan, két vagy több résztvevős beszélgetés, amelyben egyszerű rajzokat is használunk. A rajzok a kommunikációt segítik az olyan személyeknél, akik a társalgás során történő gyors információcserével egyébként nehezen birkóznak meg. Használja a munkafüzet szimbólumait a beszélgetés tanításához! Készítsen saját szimbólum szótárat!_x000D_
  A munkafüzet sok olyan szülő és szakember eszköztárának lett fontos része, akik valamilyen fejlődés... 
  1 500 Ft
  Rakjuk időrendbe - Higiéniai szokásaink

  A játék a gyermek mindennapjaihoz tartozó tipikus cselekvéssorokat jeleníti meg. Ezáltal tudatosítja a gyermekben fizikai és szociális környezetének már jól ismert elemeit, eseményeit. Mindez segíti majd, hogy kontrolálni és irányítani tudja saját cselekedeteit, ezzel segítve önállóvá válását.

  Az eddigieken túl az időrendben zajló folyamatok szavakba foglalása hozzájárul a gyermek beszédkészségének (szókincs, mondatalkotás, folyékony beszéd, elbeszélés) fejlődéséhez. A játék összehasonlításra, hasonlóságok és különbségek megállapítására, időrend felállítására ösztönzi a gyermeket. Az egyes kártyák megfogásától a kész történet bemutatásáig tartó cselekvéssor hozzájárul a logikus gondolkodás, a nyelvi készség, a fizikai és szociális környezetben való eligazodás fejlődéséhez.

   
  4 730 Ft
  Rakjuk időrendbe - Rövid történetek 2. -sorrendiség

  Az események időrendbe rakása, az alapvető időfogalmak, mint az „előtte”, „utána” felismerése hozzájárul a gyermek logikus gondolkodásának fejlődéséhez.

  A játék a gyermek mindennapjaihoz tartozó tipikus cselekvéssorokat jeleníti meg. Ezáltal tudatosítja a gyermekben fizikai és szociális környezetének már jól ismert elemeit, eseményeit. Mindez segíti majd, hogy kontrolálni és irányítani tudja saját cselekedeteit, ezzel segítve önállóvá válását.

  Az eddigieken túl az időrendben zajló folyamatok szavakba foglalása hozzájárul a gyermek beszédkészségének (szókincs, mondatalkotás, folyékony beszéd, elbeszélés) fejlődéséhez. A játék összehasonlításra, hasonlóságok és különbségek megállapítására, időrend felállítására ösztönzi a gyermeket. Az egyes kártyák megfogásától a kész történet bemutatásáig tartó cselekvéssor hozzájárul a logikus gondolkodás, a nyelvi készség, a fizikai és szociális környezetben való eligazodás fejlődéséhez.

   

   
  4 730 Ft
  Saját világ , bármi áron + Kis auti - lexikon

  Részlet a szerző előszavából:
  "Mi szülők , sok autizmusról szóló könyvet olvastunk , melyek többnyire külföldi szerzők tollából származtak és többnyire autista gyerekekről szóltak. De felnőtt autistát nevelő, gondozó szülők úgyszólván alig találnak róluk/rólunk szóló könyvet, ahol az immár embernyi fiunkkal vagy lányunkkal együtt töltött mindennapok nehézségei, küzdelmei és - ha talán kissé önmagunkat áltatva is , de állíthatjuk - apróbb örömei olvashatók. Úgy érzem , egy ilyen irányultságú könyv sokat segíthet sorstársaimon, bár tudom - hiszen megtanultam a hosszú évek során - hogy nincs két egyforma élethelyzet, még ha hasonlókis esetenként a gyermekeink. Ők is változnak az évek múlásával, s felnőtté válva szembesülnek saját korlátaikkal , felhalmozódik bennük számos sérelem , mind gyakrabban tekintenek szorongva a jövőbe. Felmérni igazából nem is tudják , milyen is lehet ez a jövő adott esetben , hiszen kialakul bennük egy számukra sajátos kép a mi világunkról, így - más eszközük nem lévén - a sajátjukba menekülnek." Kocsis Alajos


   
  1 900 Ft
  Sorozat puzzle - Felöltöztem

  Tartalom: 10 db kemény karton sorozat puzzle

  A doboz mérete: 22 x 12 x 6 cm

   
  2 440 Ft
  Szexualitás és autizmus

  A Szexualitás és autizmus nyelvezete egyszerű , olyan mindennapi kérdésekre keresi a választ, mint

  • Az autizmussal élő emberek is megélik a szexuális vágyat?
  • Flört– hogy az ördögbe kell ezt csinálni?
  • Be kell, hogy vonjak másokat a szexuális életem részleteibe, vagy megtarthatom azokat magamnak?
  • Hogyan mondjam el, ha a párkapcsolatomnak vége?

  Bemutatja az autizmus spektrumzavarral élők viszonyát és problémáit a szexualitás mindenféle aspektusaival kapcsolatban. Kísérletet tesz arra, hogy feltárja az önismeret és a másik fél megismerésének mindennapi dolgait. Végigvezeti az olvasót a szexualitás oktatásától a randevúzásig, részletesen szól a párkapcsolatokról és saját szexualitásunk megismeréséről. Érintetteknek, szakembereknek egyaránt javasolt olvasmány!"

   
  2 500 Ft
  Szobatisztaság és autizmus

  Útmutató segítőknek
  A könyv a szobatisztaság tanításának több évtizedes fejlesztői
  tapasztalatra épülő komplex szakmai összefoglalója. A szerző
  a pelenka elhagyásához vezető út jól bevált, eredményes
  megközelítési folyamatát rendszerezi minden segítő számára
  érthetően. Részletesen tárja fel, érteti meg velünk az autizmusban
  rejlő, a tanulást nehezítő körülményeket. Apró lépésekre bontja
  a mindennapi gyakorlatban használatos háttér-információkat, a
  technikai előkészületeket, a szükséges dokumentáció tartalmát,
  a tanítandó készségek részelemeit, a fejlesztésben használatos
  segédeszközöket, az elért eredmények fenntartását és minél több
  élethelyzetre történő kiterjesztését célzó módszereket.
  A kötet külön érdekessége, hogy „mellesleg” bepillantást enged
  a szobatisztasággal kapcsolatos angliai központi szakmai
  szabályozás rendszerébe is, ami nálunk lényegében még hátra van.

   
  2 990 Ft
   Szociális történetek autizmussal élő gyermekek számára
  A Szociális Történet olyan, szigorú szakmai szabályok szerint megírt rövid történet, amely az autizmussal élő gyermek és serdülő számára nyújt érthető segítséget az élet különböző területein előforduló szituációk megértéséhez._x000D_
  A szerzők Gosztonyi Nóra gyógypedagógus és Szaffner Éva tanár, több mint húsz éve foglalkoznak autizmussal élő gyermekek és serdülők nevelésével. Gyakorlati munkájuk mellett részt vettek a speciális szükségleteiknek megfelelő okta... 
  2 500 Ft
   Tanári kézikönyv Autista, értelmi fogyatékos személyek ....

  Autista, értelmi fogytékos, halmozottan fogyatékos személyek szinten tartó, fejlesztő képzése programhoz

  Bevezetés: A kézikönyvet azoknak a képző szakembereknek ajánljuk, akik a programot, annak célját megismerték, azzal azonosulva képesek saját kreativitásukat használva a mindennapi életben az autista, értelmi fogyatékos, halmozottan fogyatékos felnőttek életét rendszerűen fejleszteni, a hétköznapi tudásokat, ismereteket egymásra építve átadni. Nem kívánunk kész recepteket adni az egyes személyek fejlesztésére, csupán mintákat arra, hogy a rendszerszerű ismeretátadás, a fejlesztés és szinten tartás strukturált formában történhessen.

   

   
  1 800 Ft

  Sorrend:

  Webáruház készítés