Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

Budapest, IX. ker.

Dési Huber u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig,

szombaton 9-14 óráig.

----------------------------

A VII.ker. Damjanich

utcai könyvesbolt

2018. augusztusában

bezárt.

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Autizmus


Sorrend:

A kutya különös esete az éjszakában

A tizenöt éves Cristopher autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha  hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója- egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten , vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. 

 
2 990 Ft
A szenvedélyes elme - Hogyan tanulnak az autisták?

A könyv kulcsszava a megértés. A jól ismert Szerző – aki maga is
autista – a kötetben kritikusan ismerteti az autizmus eddigi
elméleteit (kognitív elméletek), rávilágítva azok erősségeire és
gyengéire, majd részben a saját életéből vett tapasztalatok,
másrészt a munkája során szerzett ismeretek alapján felvázol egy,
az eddigiektől gyökeresen eltérő új autizmus modellt.
„Ebben a könyvben mindenki mástól eltérően megpróbálok
magyarázatot adni az autizmus rejtélyére, és pozitív együttműködési
módokat felvázolni egy olyan jövő érdekében, amelyben
mindannyian reménykedünk.”
A kötet – annak ellenére, hogy tartalmilag rendkívül gazdag
– könnyen érthető, ezért nem csak a szakembereknek, hanem
minden érintettnek jó szívvel ajánlható.

 
2 990 Ft
A szikra (9789630796774)
A szikra
Kristine Barnett fiának IQ-ja nagyobb, mint Einsteiné, fotografikus memóriával rendelkezik, és két hét alatt egyedül megtanulta a függvénytant. Jacob kilencévesen fogott hozzá egy olyan eredeti asztrofizikai teória kidolgozásához, amelyért szakértők szerint egyszer Nobel-díjat kaphat, tizenkét esztendősen pedig már fizetésért végzett kvantumfizikai kutatásokat. Történetét azonban az teszi még inkább figyelemre méltóvá, hogy Jake rendkívüli elméje kis híján az autizmus ködébe veszett. Kétévese... 
  Álarc nélkül - Autizmussal,Asperger -szindrómával élő fiatalok jelene és jövője

Sokan kérdezik, miért ez a cím. Jogos a kérdés.

Volt is egy olyan terv, hogy behajtós fület készítünk a könyvnek, amelyen a címet megindokoló álom értelmezése található. Nem így sikerült, ezért itt pótolom.

A képen lévő lány a jövőjéről tűnődik, szemléli a tájat, a távlatot, ami talán csak nemrég világosodott meg előtte. A lehetőségek távlata előtt áll, a külső világ színeit szemléli, amit eddig nem, vagy csak homályosan, mások elmondásából ismert.  Utak közül lehet választani. Irányt lehet váltani. Az álarc, amely eddig talán takarta a kilátást, most lekerült az arcáról. Emlék csupán. Az ég nem felhőtlen, de fénypontok láthatóak benne, reménysugarak.

Helen álma a könyvben olvasható, azt nem mesélem el. De a képet szemünk előtt tartva nekünk is saját jövőnk távlatát mutathatja: életfával, úttal és választási lehetőséggel.

 
2 990 Ft
-5%
Anyacsavar és Kockafej A fiam autista, de nem zseni

A szerző életrajzi regényében fiával való kapcsolatát tárja elénk, a gyermek születésétől tinédzserkoráig, napjainkig. Zsombi Asperger-szindrómás, és nem zseni. Nincs 130-as IQ-ja, nincsenek különleges képességei, legalábbis olyanok, amilyeneket a hollywoodi filmek vagy a média olykor hamis képei alapján képzelnek róla....

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 840 Ft
Kezdete: 2016.06.23
A készlet erejéig!
Autista a testvérem

Az angliai Nottinghamban olyan szakemberek, akik autista gyermekekkel és családjaikkal foglakoznak,írták ezt a könyvet az autista gyermekek testvérei számára.

 
2 400 Ft
Autizmus - van remény
Dr. Tinus Smits eddig körülbelül 300 autista gyermeket kezelt. Tapasztalatainak összefoglalása, és módszerének ismertetője ez a kis könyv, melyben eseteket is ismertet és határozottan állítja: az autizmus gyógyítható. Dr. Smits a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság meghívására Budapesten tartott előadást. Ezen mintegy hatvan hazai orvosnak illetve természetgyógyásznak adta át tapasztalatait és tanította módszerét. Bízunk benne, hogy ennek köszönhetően itthon is eredményesen tudják majd kezeln... 
2 200 Ft
  Autizmus : a kutatás és a klinikum közötti kétirányú kölcsönhatás

Az Autizmus füzetek című sorozat legújabb része

 
2 400 Ft
Autizmus Az elmélettől a gyakorlatig

"Ebben a könyvben megpróbálom megmagyarázni az autizmus elméleti megértése és annak a nevelésre tett hatásai közötti kapcsolatot. Ezt a könyvet a széleskörű nyilvánosságnak szántam; nem annyira tudományos, mint inkább ismeretterjesztő jellegű."

 
3 850 Ft
Autizmus Felkészülés a felnőttkorra

Az autizmus felnőttkori kimeneteléről, a felnőtt autisták szociális, oktatási és foglalkoztatási helyzetéről szól a könyv.

 
3 600 Ft
Autizmus társult értelmi sérüléssel

A könyv az autizmus és értelmi sérülés kettős problémájával élők csoportjáról szól. Különféle programok technikáit ötvözi.

 
5 400 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés