Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

IX. Dési Huber u. 7.

hétfő-péntek 9-17 óráig

szombat ZÁRVA

07.27-08.05 - ig üzletünk ZÁRVA tart!. Ebben az időszakban a csomagküldés is szünetel!

Megrendeléseket 08.06-tól  tudjuk feldolgozni!

----------------------------

VII. Damjanich u. 39.

07.23 - 08.05 - ig üzletünk ZÁRVA tart 

hétfő-péntek 9-17 óráig

szombat ZÁRVA

Hírek
2017.09.20
Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Óvodapedagógia

Fő kategória >Könyvek >Óvodapedagógia

Sorrend:

Óvodai csoportnapló
 
2 300 Ft
Óvodai játékkalendárium

800 heti – és napitervbe könnyen beágyazható fejlesztő tevékenység az óvodában

 

MIT? A kiadványt egyszerre segíti az óvodai tevékenységek tervezését, élményekben gazdaggá teszi a mindennapokat, és megkönnyíti az óvodai adminisztrációt is.

Szakkönyvünk 800 játék- és tevékenységötletet tartalmaz, óvodai korcsoportokra bontva, fejlesztési lehetőségek ajánlásával, segítve ezzel a differenciálás elvének megvalósítását.

 

HOGYAN? A szakkönyv heti bontásban gyűjti össze a játékokat, tevékenységeket, hetente változó témákban, kapcsolódva az évszakokhoz kötődő ünnepi időszakokhoz, jeles napokhoz, segítve ezzel különböző témahetek megvalósítását.

A szakkönyv a nevelési év minden napjára tartogat 3-3 játékot, tevékenységötletet, melyek minden nap egy konkrét nevelési- fejlesztési területet fednek le:

 • A külső világ tevékeny megismerése, matematikai tartalom
 • Rajzolás, mintázás, kézimunka
 • Mese, vers, anyanyelvi játék
 • Ének, zene, énekes játék
 • Mozgás

A játékokat és tevékenységeket úgy gyűjtöttük össze, hogy könnyedén illeszkedjenek a csoportnaplóhoz, segítve ezzel a mindennapi adminisztrációt.

 

KINEK? A játék – és tevékenységgyűjteményt ajánljuk azoknak az óvodapedagógusoknak, akik új ötleteket szeretnénk gyűjteni, és szeretnék egyszerűsíteni az óvodai adminisztrációt, hogy minél inkább a kreatív mindennapokra koncentrálhassanak.

 
3 790 Ft
 Óvodai mondókás - Az óvodai napirend versikéi – színezőkkel

Minden napirendhez egy-egy mondóka, és egy-egy színező társul, továbbá a fejlécben ötleteket adunk a lehetséges feldolgozásra is.

Az Óvodai mondókás kiadvány azzal a céllal készült, hogy mind az óvodapedagógus, mind a gyerekek számára színesebbé tegye az óvodai napirendet, játékossá, társas élménnyé tegye a napi rutint. Továbbá az óvodába készülő gyermekek számára motivációt adjon az óvodai élethez: a Mi fog ott történni? kérdésre játékosan választ adjon. Így családi napközik, bölcsődék nevelői, szülők számára is ajánljuk a kiadványunkat. A mondókák tanulását, elmélyítését fénymásolható színezők segítik. Emellett minden mondóka előtt a fejlécben ötleteket adunk a lehetséges feldolgozásra is.

A mondókák számos projekt, téma feldolgozásába is beépíthetők külön-külön is.

Mondókák az óvodai napirendből a következő elemekre készültek:

 

 • Óvodába érkezéskor hívogató
 • Játék elpakolásához
 • Étkezésre hívogató (tízóraira, ebédre, uzsonnára)
 • Közös tevékenységre, játékba hívogató mondóka
 • Mosdózáshoz (fogmosás, helyes kézmosás, fésülködés)
 • Öltözős mondóka (Hogyan öltözünk fel?)
 • Udvarra hívogató mondóka
 • Udvarról csoportszobába hívó mondóka
 • Alváshoz invitáló mondóka
 • Ébresztéshez mondóka
 • Vigasztaláshoz
 • Békülős mondóka
 • Elköszönés az óvodából
 
2 990 Ft
 Óvodai ötletelő - Tématervek az óvodai nevelési év minden hónapjára

Kötetünk tématerveket tartalmaz a nevelési év minden hónapjára, mely élménydússá és változatossá teszi mindennapjaikat, játszva fejleszt és közösségépítésre inspirál. Számtalan ötletet ad a differenciálásra, és – ami még egyedibbé teszi – a szülőkkel való szoros együttműködésre, együttnevelésre. Megtalálható benne nagyjából 80 téma és 200 fogalom felsorolása hónapok alá rendezve, melyek középpontba helyezhetők egy-egy időszakban a tervezés során,  50 kidolgozott témahét, napi terv. A szakkönyv havi bontásban mutatja be a jeles napok, ünnepek köré sorakozó témákat és tevékenységterveket. Igyekszik minden fejlesztési területet lefedve, a lehető legmélyrehatóbban kidolgozni egy-egy témát, ismertetve a célokat, a megvalósításhoz szükséges eszközöket, de komplett feladatlapokat is találhatunk benne, melyeket változtatás nélkül fel is használhatunk.

 
3 990 Ft
Óvodai tevékenységek módszertana

Az óvodai tevékenységek módszertani kérdéseit bemutató egyetemi jegy­zet elsősorban az óvodapedagógusi pályára készülő hallgatóknak szól, akik ismer­kedni kezdenek az óvodai oktatás elméleti és gyakorlati kérdéseivel. Ugyanakkor hasznosan forgathatják a gyakorló óvodapedagógusok is, hisz a nemrég életbe lé­pett óvodai tanterv menet közbeni megismerése szükségessé tette a módszertani kul­túra felfrissítését, az új tantervi alapelvek és sajátosságok átértelmezését, a pro­jekt­módszer és az integrált óvodai tevékenységek módszertani sajátosságainak meg­ismerését. A véglegesítő és a második fokozati vizsgára jelentkező óvodapeda­gó­gu­sok számára is segítséget nyújthat a jegyzet a felkészülésben, hisz témakörei nagy mértékben igazodnak a pedagógus-továbbképzés e formáihoz.

 
2 500 Ft
 Óvodai ünnepek könyve - Ötletek, forgatókönyvek az óvodai ünnepek játékos megvalósításához

Barabásné Murgács Kinga 30 éves óvónői tapasztalatát, tudását összegyűjtve azért készítette ezt a kiadványt, hogy segítségével úgy rendezhessenek kreatív ünnepségeket az óvodákban, hogy az óvodapedagógusok se fáradjanak bele a folytonos tervezetkészítésbe, ők is élvezhessék ezeket az alkalmakat. A gyerekeknek is sok örömet fog okozni, ha a kedves, régi ünnepeket kreatív, új köntösbe öltözteti.

Az óvodai ünnepek könyve című kiadvány célja, hogy azonnal felhasználható feladatterveket, kreatív ötleteket adjon az óvodapedagógusoknak a megemlékezések, ünnepek megtartásához, ezáltal segítse, gyorsítsa munkájukat.

A feladattervek nagy segítséget nyújthatnak a portfólió készítésben is, hiszen a könyvben szereplő, táblázatosan kidolgozott tervezeteket, néhány személyre szabott változtatás után átemelheti a portfólió szabadon választható dokumentumai közé.
Nyissa ki a könyvet, alakítsa kedvére vagy valósítsa meg egy az egyben az itt található tervezeteket! A rendezvények hangulatán is érezhető lesz, ha nem a tervezésben fárad el, hanem együtt tud örülni az ünnepnek az egész óvoda.


 
A termék nincs raktáron!
Érdeklődjön később!
Óvodapedagógusok zsebkönyve

Kifutó termék, új kiadás nem várható a könyvből.

Napi 5 perc szakmai felfrissülés  minden óvodapedagógusnak ajánlott! Mindennap előforduló kérdések egy óvodapedagógus életében, innovatív megközelítésben.

Bakonyi Anna a neteducatio.hu olvasószobájában publikált Ovisarok cikkei (általa elnevezett „szösszeneteit”) nagy érdeklődésre tettek szert az óvodapedagógusok körében. A legnevesebb óvodai fórumokon megjelentek, nagyszámú hozzászólást generáltak. E kiadvány az olvasottakon kívül számos olyan írást tartalmaz, amely a sorozat része, azonban csak az Óvodapedagógusok zsebkönyvének olvasói számára készültek. 

 

A kiadvány rövid „szösszenetei” (melyeket pár perc alatt, akár utazás közben is elolvashatunk) az óvodapedagógia egy-egy fontos témájához adnak rövid betekintőt, amelyek minden óvodapedagógusnak hasznosak lehetnek. Az egyes írások után lehetősége van az olvasónak arra, hogy végiggondolja saját pedagógiai gyakorlatát, kérdések segítségével. Így e könyvecske mintegy munkafüzetként is funkcionál.

Minden óvodapedagógus számára ajánljuk a napi 5 perc alatt olvasható módszertani felfrissítő „szösszeneteket”!

 

 
990 Ft
 Óvodáskorú gyermekek fejlettségi szintjének szürővizsgálata, a felzárkóztatás lehetőségei és gyakorlata
Részlet az előszóból :"A hatékony iskolaelőkészítés szükségessé teszi, hogy legalább egy évvel a beiskolázás előtt megvizsgáljuk a gyermekek felkészültségét, annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk határozni a prevenció tennivalóit. Ez attól függ, hogy mely területen tapasztaltunk a gyermeknél fejlődési lemaradást, melyet: orvosi, pszichológiai, logopédiai kezeléssel, speciális előkészítéssel, vagy az óvodában való visszatartással kompenzáló neveléssel orvosolhatjuk ..."- szerzői kiadás- 74... 
2 500 Ft
 Relaxmesék – lazító, csendesítő mesék óvodába, iskolába

Csak ki kell nyitni a könyvet, a mesét felolvasni a megadott leírás szerit, és a hatás nem marad el!

A relaxációs mesék célja, hogy a pedagógust segítsék a gyerekek lecsendesítésében, energetizálásában, a szorongás feloldásában.

A relaxmese egy olyan eszköz minden pedagógus számára, amely megkönnyíti és támogatja a gyerekekkel való harmonikus közös munkát.

 

Felgyorsult, folyamatosan rohanó és fejlődő világunkban a gyerekek is így élik az életüket: felpörögve, gyorsabb ütemben, egyre több inger éri őket, több mindenhez kell alkalmazkodniuk. Mivel a mai gyerekek egyik legnagyobb ellensége a stressz és a mérhetetlen inger- és információdömping, így az óvodában, a tanórán is nehezebb őket lenyugtatni.

Azonban a mesék nemcsak a gyerekekre hatnak nyugtató hatással, hanem a pedagógusra is, aki felolvassa őket, hiszen a legtöbb mese mosolyt csal az arcunkra. Mind az óvodában, mind az iskolában bátran alkalmazhatjuk a relaxmeséket előképzettség nélkül, hiszen a kiadvány első felében számos módszertani ismeretet nyújt a relaxációs mesék vezetésére, a feldolgozásukhoz pedig kérdések formájában ötleteket ad a számunkra.

 

 
3 390 Ft
 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása (DVD)

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása a csepeli Hétszínvirág Óvodában: vegyes csoportszervezéssel; projektmódszerrel; a tervezőmunkák bemutatásával.

Az együttnevelés megvalósulásának bemutatása, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája természetes élethelyzetben, elfogadó légkörben, amely a diszkriminatív megnyilvánulástól mentes
Négy óvodai csoport délelőtti párhuzamos szervezésű tevékenységeinek szervezése, ahol a sajátos nevelési igényű gyermekek befogadást nyertek.
Vegyes csoportszervezés a projektmódszer alkalmazásával, a gyermekek szabad tevékenységválasztásával, az általuk készített játékeszközökkel.
Látható a gyógypedagógus csoportba történő bekapcsolódása a délelőtt tevékenységeiben, fejlesztése a csoport légterében, de elkülönülten, valamint egyéni fejlesztése a csoporton kívül, és a csoportos fejlesztése az autizmus spektrumzavarral rendelkező gyerekek csoportjával.
Megszólal az óvodavezető és a gyógypedagógus, kísérve és magyarázva az óvodai élet nevelőmunkáját és hitvallását.

A DVD-n csatolt file-ban megtalálhatók az egyes csoportok tervei, amelyek a minősítési eljárás alapján a portfólióban előírt formai szempontokat figyelembe veszi. Így:
– csoportprofil,
– az aktuális projekt terve,
– a délelőtt megvalósuló egy tevékenység vázlata, reflexiója,
– a gyógypedagógus egy gyermekének esetleírása, egyéni fejlesztési terve, fejlesztési tevékenységének leírása.

 
2 100 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés