Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

IX. Dési Huber u. 7.

hétfő-péntek 9-17 óráig

szombat 9-14 óráig

----------------------------

VII. Damjanich u. 39.

hétfő-péntek 9-17 óráig

szombat 9-13 óráig

Hírek
2017.09.20
Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Tanulás tanítása, tehetséggondozás

Fő kategória >Könyvek >Tanulás tanítása, tehetséggondozás

Sorrend:


Csillaglesen Az óvodai tehetséggondozás ösvényein

Könyvünkben számtalan példát mutatunk be a tehetségcsírák és a tehetségígéretek felismerésére, gazdagító és gyorsító programlehetőségekre, példát adva a sokoldalú és adekvát fejlesztés megvalósításához. Megosztjuk olvasóinkkal többéves empirikus vizsgálatainak eredményeit is, mely az érzelmi intelligencia kutattására fókuszál.

 

 
2 790 Ft
Eredményes tanulási technikák

Részlet a könyv ajánlójából: "A bemutatott ismeretanyagot egyetemi és főiskolai oktatók is felhasználhatják a hallgatók tanulási készségeinek fejlesztésére,valamint a középiskolai tanárok is eredményesen alkalmazhatják diákjaik felsőfokú tanulmányokra történő felkészítése során."

 
1 990 Ft
Észcsiszoló - Bongard problémákkal

A könyv 300 logikai feladványt tartalmaz. A feladványok a Bongard-probléma nevet viselik megalkotójuk, Mikhail Moiseevich Bongard orosz számítógép-tudós után. Bongard alakfelismerők számára készített feladatokat. Minden Bongard-probléma tizenkét bekeretezett alakzatból áll: hat a baloldalon (az első csoport) és hat a jobb oldalon (a második csoport). A kérdés: miben különböznek az első csoport ábrái a második csoport ábráitól? Ezek a feladványok a gondolkodás minőségi fejlesztését célozzák. Megoldásuk során nincs szükség felsőbb matematikai ismeretekre, mi több papírra és ceruzára sem. 

Kellemes időtöltést, jó fejtörést kíván a kötet szerzője 

 
2 100 Ft
 Ez is matek! - Matematikai érdekességek tanórára, szakkörre (9-12. évfolyam)
Hiánypótló kiadványunk néhány izgalmas - játékelméleti, lineáris optimalizálási, valószínűség-számítási - matematikai témát dolgoz fel úgy, ahogy azok egy tanórai, illetve szakköri foglalkozássorozat keretében is előkerülhetnek._x000D_
A feladatok megoldásához elég a középiskolai tananyag matematikai apparátusa. Ha kipróbáljuk a javasolt, analitikus gondolkodást fejlesztő tevékenységeket, nem csak a tehetséges tanítványainkra számíthatunk._x000D_
Ami... 
4 120 Ft
Fejleszd az ELMÉD! -Zsenivé válni a hétköznapokban

Általában agyunknak csak kis részét használjuk. A Fejleszd az elméd! azokhoz szól, akiket érdekel, hogy a lehető legjobban kihasználhassák szellemi képességeiket. A kipróbált és tesztelt ötleteket és technikákat alkalmazva felfedezheted az igazi zsenit, aki benned lakik!

Rengeteg, a test különféle részeivel foglalkozó „Hogyan legyünk fittek?” könyv létezik. A Fejleszd az elméd! című könyvben John Middleton felfedi, hogyan maximálhatjuk szellemi teljesítményünket, hogyan tehetünk szert bölcsességre és kreativitásra a munka és a játék terén egyaránt. A problémamegoldástól a történetmesélésen és csevegésen keresztül az agytérképig, ötleteket kapunk, hogy „gyorstöltőre kapcsoljuk” az elménk. Néhány példa.

– Hogyan gondolkodjunk rendszerben?

– Az optimális gondolkodáshoz szükséges környezetet kialakítása.

– A különös elfogadása.

– Tippek életünk lomtalanítására.

– Miként vegyük rá az embereket, hogy elfogadják a nézőpontunkat.

 
2 495 Ft
Komplex tehetségfejlesztő programok
Amióta iskola van, azóta létezik tehetséggondozás is: a lelkiismeretes pedagógusok és más fejlesztő szakemberek (művészek, mesterek, edzők stb.) mindig is keresték azokat a gyerekeket, fiatalokat, akikben az átlagos teljesítményűekhez képest több adottság rejlett, s ezek kibontakoztatására, fejlesztésére külön is figyelmet fordítottak. A múlt században is voltak e területre érzékeny korszakok, de az egyértelműen megállapítható. hogy a XX. század utolsó évtizedétől a rendszerváltás társadalomp... 
5 000 Ft
Kritikai olvasás, kritikai gondolkodás
"A könyv az olvasási képesség bemutatásától az állítások aprólékos vizsgálatáig példák és praktikus tanácsok sokaságán keresztül mutatja be, hogyan férközhetünk a sorok mögé, hogyan ismerhetjük fel a gondolati csúsztatásokat, logikai hibákat, torzításokat, a mögöttes szándékot, egyáltalán: mit tehetünk annak érdekében, hogy az olvasottakat minél alaposabban tudjuk elemezni, megérteni és tárgyilagosan megítélni."- Pedellus Tankönyvkiadó- 115 oldal  
1 480 Ft
Óriás leszel ! - A tehetséges gyerek

Nincs olyan szülő, akiben ne merülne fel a kérdés, vajon az ő gyermeke tehetséges-e. S nincs olyan pedagógus sem, aki ne találkozott volna már tanítványai között olyan nebulóval, aki ne lenne valamely területen kiemelkedő teljesítményekre képes. Dr. Buda Mariann könyve számos aspektusból vizsgálja a témát, hasznos útmutatással szolgálva a tehetség felismeréséhez, annak fejlesztéséhez közérthető, lebilincselő stílusban. A szerteágazó ismereteket, a tudományos eredményeket, a pszichológusok, fejlesztő pedagógusok és szülők tapasztalatait foglalja össze a kötet és helyezi áttekinthető rendszerbe.

 • Ízelítő a tartalomból: A tehetség a kutatások tükrében
 • A tehetség felismerése
 • A tehetség gondozása
 • A szülők és a pedagógusok szerepe a tehetség fejlesztésében
 • A nehézségek
 
1 590 Ft
 Segíts a gyerekednek! - Tanulási technikák lépésről lépésre
Az iskolai sikerekhez és a hatékony tanuláshoz mindenkinek másfajta támogatásra van szüksége: van, akinek a magabiztosságát kell növelni, másoknak a stresszkezeléséhez kell segítség vagy éppen a tanulnivaló rendszerezése, a prioritások felállítása jelenti a megoldást.  A hiánypótló könyv abban segít, hogy mindenki megtalálja a számára ideális tanulási stílust és technikát.
A Tanulási technikák lépésről lépésre színes ábrákkal, lépésről lépésre mutatja be a könnyen elsajátítható módszereket a tanuláshoz, vizsgázáshoz, motiváláshoz, ismétléshez, online tanuláshoz, stresszkezeléshez, de akár egy prezentáció megtartásához is találunk benne praktikus tippeket. 
A könyvet a felső tagozatosok már önállóan is használhatják, de ajánljuk egyetemistáknak, szülőknek és nem utolsósorban a tanároknak is.
 
3 900 Ft
 Szabad a játék–Legyen élmény a tanulás játékos módszerekkel!

A kiadvány egy olyan különleges játéktár, mely természettudományos, matematikai, humán vagy művészeti felhasználásra egyaránt nyújt ötleteket használóinak.

Nemcsak humán területen tanító pedagógusoknak ajánljuk. IKT ötletekkel!

 • Kis játékok, nagy eredménnyel: tanóra bármely részében „előkaphatjuk őket” a tarsolyból, és biztosan eredményes lesz.
 • Tananyag-feldolgozás játékos-drámás módszerekkel: olyan játékok, amelyek célzottan a tananyag feldolgozására, gyakorlására, ismétlésre alkalmasak.
 • A számonkérés játékai: hogyan lehet egy számonkérés jó hangulatú, feszültségmentes?
 • Egész órán drámajáték: ötletek, tanácsok és példák egészórás drámajátékokra.
 
3 790 Ft
Taníts meg tanulni! kézikönyv

Óvodapedagógusok és tanítók számára

Ezekre és sok más hasonló kérdésre ad választ a Taníts meg tanulni! című kiadványunk, mely egy új játékos módszertant is elénk tár.

Mit tartalmaz a kiadvány?
Tanulást segítő játékokat, praktikákat, olyan módszereket, amelyek alkalmazásával eredményesebbé tudjuk tenni az óvodai foglalkozást, a tanórát.
A kiadványban megismerhetjük az OKOSTOJÁSOK módszerét.
A kiadvány óvodapedagógusoknak, tanítóknak és szülőknek nyújt segítséget abban, hogy gyerekek tanulási készségét fejleszteni tudják, elsajátítsák azt a tanulási technikát, amely a legjobban igazodik a személyiségükhöz és a mellyel a lehető leghatékonyabbak lehetnek az iskolában.

A kiadvány felépítése:


Az iskola tanulási környezete
Az otthoni tanulási környezet
ISMERKEDÉS AZ ISKOLÁVAL
Ráhangoló az óvodában
Ráhangoló az iskolában
Otthoni ráhangoló
BECSÖNGETTEK! ISMERKEDÉS A TÁRSAKKAL ÉS A TANÍTÓVAL
SZOKÁSREND KIALAKÍTÁSA
Az iskola szokásrendjének/napirendéjének a megismerése
A tanulás külső körülményeinek a szokásrendje
Otthoni tanulási napirend
MOTIVÁCIÓ, KÍVÁNCSISÁG FENNTARTÁSA
A TANULÁSI KUDARCOK
A TANULÁSHOZ KÖTHETŐ STRESSZ KEZELÉSE - A RELAXÁCIÓ TECHNIKÁJA
OKOSTOJÁSOK – A TANULÁSI STRATÉGIA KIALAKÍTÁSÁT SEGÍTŐ MÓDSZERTAN
MÓDSZERTANI ÖTLETTÁR A TANULÁSHOZ
Felhasznált irodalom

Miért van rá szükségem?
Az óvodában az óvodapedagógus, az iskolában pedig a tanító/tanár feladata a tanulási készség fejlesztése. Ebben a kiadványban nagyon sok gyakorlati ötletet, módszert ismerhet meg, amely eredményesebbé teszi az óvodai foglalkozást, és a tanórát, hiszen a gyerekek tanulási készségét fejleszti. Továbbá az óvoda-iskola átmenet támogatását is segíti.

 
2 890 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés