Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

Budapest, IX. ker.

Dési Huber u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig,

szombaton 9-14 óráig.

----------------------------

A VII.ker. Damjanich

utcai könyvesbolt

2018. augusztusában

bezárt.

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Pedagógia, fejlesztőpedagógia

Fő kategória >Könyvek >Pedagógia, fejlesztőpedagógia

Sorrend:

Értelmi fogyatékos gyermekek testi fejlődése
"2006. szeptember 4-6-án Nemzetközi Tudományos Konferenciát rendeztünk a Homoki Intézetben, mely az intézetben 30 éve folyó növekedésvizsgálatok eredményeiről számol be. A konferencia előadásainak szövegét tartja kezében az olvasó. Az utolsó két dolgozat nem szerepelt az előadások között, de az intézetet elhagyók sorsát mutatja be. Csatlakozik továbbá még egy dolgozat, mely a Down syndroma magyarországi kutatásának történetét tekinti át."A könyv kétnyelvű, magyarul és angolul is olvasható.- K... 
2 300 Ft
  Értelmiség és nevelés a felvilágosodás kori Magyarországon

A szerző, Fehér Katalin az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa. Kutatási területe a felvilágosodás és reformkor nevelés- és művelődéstörténete. Legújabb kötetében arra vállalkozott, hogy elemezze a magyar felvilágosodás nevelésügye és az e korszakban születő értelmiség kapcsolatát.

 
3 425 Ft
Érzékelésfejlesztő foglalkozások

 A szerző könnyen kivitelezhető gyakorlatokat ajánl, melyek támogatják a gyermek érzékelő képességének fejlődését, illetve fényt derítenek annak hiányosságaira. Tudatosítják az érzékelést, fejlesztik a koncentrációt, és erősítik a testtudatot.

  • Egyszerű anyagok
  • Összpontosítás és testtapasztalat
  • Mozgás- és ritmikus gyakorlatok
  • Hangzásjátékok, ábrázoló és ujj-játékok
  • Fantáziautazások, jóga- és csendgyakorlatok

Alapmű a célirányos érzékelésfejlesztés mindennapos gyakorlatához kisgyermeknevelők, óvónők és gyógypedagógusok részére.Ingrid Biermann éveken át vezetett egy gyermeknevelési intézményt. Az Egységes Pedagógia Intézet (IGP) tulajdonosa és számos szakmai publikáció szerzője.

 
2 480 Ft
Észkapcsoló agytorna + Észkerékkapcsoló

A kiadó a két kis könyvet egy kötetben adja ki, változatlan tartalommal. Egyszerű gyakorlatok a teljes aggyal tanulás elsajátításához

 
2 500 Ft
Ez volnék én ? Testséma-fejlesztő feladatlapgyűjtemény
"Feladatgyűjteményünk azzal a céllal készült, hogy a gyermekek önmegismerését, a magukban, magukról alkotott kép minél teljesebb fölépítését segítse...."- Logopédia Kiadó- 78 oldal, puha kötés 
1 160 Ft
Ezerarcú reprezentáció
A tetteinket gyakran nem azok a tények irányítják, amelyeket objektíven, mérhetően tapasztalunk, hanem az, ahogyan ezeket a tényeket a magunk számára értelmezzük. Egy család havi bevétele lehet, hogy mások számára könnyed és élvezetes élet lehetőségét sugallja, míg a benne élők úgy érzik, nem engedhetnek meg maguknak luxus kiadásokat, erősen spórolniuk kell. Az egyik ember szerint már az is gazdagnak számít, akinek van a bankban 400 ezer forintja, míg mások ezt a határt a milliós megtakarítások, vagy több milliós vagyontárgyak birtoklásával azonosítják.
Kötetünk első darabja egy tervezett sorozatnak, amelyben időről-időre közzé teszünk olyan írásokat, tanulmányokat, amelyek arra a kérdésre keresik a választ, hogy a társadalom különböző jellemzői, elemei hogyan képeződnek le az emberek fejében. Miként értelmeződnek bizonyos gazdasági, politikai illetve társadalmi fogalmak? Hogyan épülnek ki a különböző meggyőződések a társadalom működéséről? Mit tartanak jónak és rossznak a megkérdezettek az őket körülvevő világban? Kérdéseink fontos értelmezési keretét adja a fejlődés fogalma. Arra törekszünk, hogy ne csak a felnőttek kialakult nézeteit tárjuk fel, és értelmezzük, de minél több adatot gyűjtsünk arról is, hogy a gyerekek, serdülők miként formálják véleményüket, a különböző életkorú gyerekeknek milyen összetettségű és tartalmú nézetei vannak az őket körülvevő szűkebb és tágabb környezetről.
A bemutatott kutatásokat a társadalmi reprezentáció kifejezés kapcsolja össze. Az egyes tanulmányokra, mint egy nagy kirakós játék elemeire kell tekintenünk. Önállóan egyik rész sem ad választ minden kérdésre, de minél több elemet tekintünk át, és illesztünk helyére, annál pontosabban rajzolódik ki a kép egésze.
 
1 890 Ft
Fejezetek a kisgyermeknevelés köréből
"Kötetünkben olyan tanulmányokat közlünk, amelyek a kisgyermeknevelés különböző szegmensei felő közelítik meg a diagnosztizáló, fejlesztő és prognosztizáló munkát. Ajánljuk a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a gyógypedagógus és a szociálpedagógia szak hallgatóinak, valamint gyakorló pedagógusoknak is."- 224 oldal 
2 760 Ft
Fejezetek a multikulturális nevelésből
"Minél többet tudunk a gyermeket befolyásoló szociokulturális tényezőkről , annál inkább megértjük tanulóinkat. Jelen kötet ehhez a célhoz viszi közelebb a társadalompedagógiai érdeklődésű olvasót,....."- Eötvös József Kiadó- 195 oldal, puha kötés 
2 630 Ft
Fejleszd az ELMÉD! -Zsenivé válni a hétköznapokban

Általában agyunknak csak kis részét használjuk. A Fejleszd az elméd! azokhoz szól, akiket érdekel, hogy a lehető legjobban kihasználhassák szellemi képességeiket. A kipróbált és tesztelt ötleteket és technikákat alkalmazva felfedezheted az igazi zsenit, aki benned lakik!

Rengeteg, a test különféle részeivel foglalkozó „Hogyan legyünk fittek?” könyv létezik. A Fejleszd az elméd! című könyvben John Middleton felfedi, hogyan maximálhatjuk szellemi teljesítményünket, hogyan tehetünk szert bölcsességre és kreativitásra a munka és a játék terén egyaránt. A problémamegoldástól a történetmesélésen és csevegésen keresztül az agytérképig, ötleteket kapunk, hogy „gyorstöltőre kapcsoljuk” az elménk. Néhány példa.

– Hogyan gondolkodjunk rendszerben?

– Az optimális gondolkodáshoz szükséges környezetet kialakítása.

– A különös elfogadása.

– Tippek életünk lomtalanítására.

– Miként vegyük rá az embereket, hogy elfogadják a nézőpontunkat.

 
2 495 Ft
Fejlesztést segítő játékgyűjtemény

Mindennapi munkánk során egyre több olyan kihívással találkoztunk, ahol a gyermekek egyéni fejlesztésre szorultak. Az értelem, látás, hallás, mozgás, tapintás, beszéd elmaradott működése a gyermekek mindennapi élethelyzetében hátrányokat jelenthetnek. Ezen elmaradt fejlődési területek játékos fejlesztését segíthetik a kiadványunkban megtalálható játékok, tevékenységek, melyeket fejlesztési területtől függően végezhetünk egyénileg, mikro-csoportos formában, illetve a csoport tagjaival együttesen.

 

Dr. Ökrösné Körömi Ilona óvodapedagógus 

 
1 200 Ft
 
3 000 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés