Új jelszó kérése
Kategóriák
Nyitvatartás

Budapest, IX. ker.

Dési Huber u. 7.

Hétköznap 9-17 óráig,

szombaton 9-14 óráig.

----------------------------

A VII.ker. Damjanich

utcai könyvesbolt

2018. augusztusában

bezárt.

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Házhozszállítás

Zongora oktatás


Sorrend:

Bartók Gyermekeknek 3-4.

A Gyermekeknek című sorozat (a Mikrokozmosszal együtt) kétségkívül a zongoraoktatás egyik alapműve. A világon szinte mindenütt tanulnak belőle, a kottákat területi megosztásban a Boosey & Hawkes és az EMB forgalmazza. A mostani kiadást a zeneszerző Amerikában élő fia, Bartók Péter adta közre, felhasználva az összes létező kéziratot és egyéb dokumentumot, melyek segítettek tisztázni a kottaszövegre vonatkozó bizonytalanságokat. Ennek érdekében teljesen új kottagrafika készült, a közreadó pedig ismerteti a mű keletkezésének és kiadásainak történeti hátterét és a javítások természetét. A magyar népdalokon alapuló darabok két füzete egy kötetben (Z. 5454) 1998-ban jelent meg magyar és német nyelvű címekkel, népdalszövegekkel és magyarázó jegyzetekkel. Ebben a kötetben a szlovák népdalokat feldolgozó 3-4. füzetek jelentek meg.

 
1 760 Ft
  Bartók Gyermekeknek zongorára Apró darabok kezdő zongorázóknak I- II. oktávfogás nélkül

A Gyermekeknek című sorozat (a Mikrokozmosszal együtt) kétségkívül a zongoraoktatás egyik alapműve. A világon szinte mindenütt tanulnak belőle, a kottákat területi megosztásban a Boosey & Hawkes és az EMB forgalmazza. A mostani kiadást a zeneszerző fia, Bartók Péter adta közre, felhasználva az összes létező kéziratot és egyéb dokumentumot, melyek segítettek tisztázni a kottaszövegre vonatkozó bizonytalanságokat. Ennek érdekében teljesen új kottagrafika készült, a közreadó pedig ismerteti a mű keletkezésének és kiadásainak történeti hátterét és a javítások természetét. A magyar népdalokon alapuló darabok két füzete ezúttal egy kötetben jelent meg magyar és német nyelvű címekkel, népdalszövegekkel és magyarázó jegyzetekkel. (Hungaroton HCD 12304)
Tartalomjegyzék
1. Játszó gyermekek
2. Gyermekdal
3. Quasi adagio
4. Párnatánc
5. Játék
6. Balkéztanulmány
7. Játékdal
8. Gyermekjáték
9. Dal
10. Gyermektánc
11. Lento
12. Allegro
13. Ballada
14. Allegretto
15. Allegro moderato
16. Régi magyar dallam
17. Körtánc
18. Katonadal
19. Allegretto
20. Bordal
21. Allegro robusto
22. Allegretto
23. Táncdal
24. Andante sostenuto
25. Parlando
26. Moderato
27. Tréfa
28. Kórusdal
29. Ötfokú dallam
30. Gúnydal
31. Andante tranquillo
32. Andante
33. Allegro non troppo
34. Allegretto
35. Con moto
36. Részegek nótája
37. Kanásznóta
38. Regös ének
39. Allegro moderato
40. Kanásztánc

 
1 760 Ft
-9%
Essential Keybord Repertire 1. - Zongora
 
6 450 Ft
Akció: 5 900 Ft
Kezdete: 2016.11.01
A készlet erejéig!
Játékok I.  zongora

Játéköröm, a mozgás öröme: bátor - ha kell gyors - közlekedés az egész billentyűzeten mindjárt a tanulás kezdetén, hangok körülményes kikeresése ritmusok kiszámolgatása helyett - ez a kezdetben még ködös elképzelés hozta létre végül is ezt a gyűjteményt.

A játék - játék. Nagyon nagy szabadságot, kezdeményezést kíván az előadótól. Nem szabad komolyan venni a leírtakat - halálosan komolyan kell venni a leírtakat: a zenei folyamatot, a megszólalás, a csend minőségét.

Higgyünk a kottaképnek, engedjük hatni magunkra. A grafikus kép a legkötetlenebb darab időbeli elrendezésére is választ ad.

Használjuk fel minden ismeretünket és eleven emlékünket a szabad deklamációról, a népzenei parlandóról-rubatóról, gregoriánról és mindarról, amit az improvizatív zenei gyakorlat valaha is felvetett.

 
2 680 Ft
Könnyű technikai gyakorlatok zongorára
Könnyű technikai gyakorlatok zongorára 
2 000 Ft
Repertoire zeneiskolásoknak  Zongora 1.
A sorozat kettős céllal készült: egyfelől a zeneiskolai tananyag gerincét képező legismertebb darabokat kívánta egy-egy kötetbe gyűjtve hozzáférhetővé tenni, másfelől olyan kevésbé ismert műveket is szeretne a tanár és a növendék kezébe adni, amelyekkel kibővíthetik ezt az alaprepertoárt. Az egyes kötetekben található anyag nehézségi foka a magyar zeneiskolai tantervekhez igazodik (1. kötet (14207): 2-3. osztály; 2. kötet (Z. 14208): 3-4. osztály; 3. kötet (Z. 14209): 5-6. osztály; 4. kötet (Z. 14210): 6. osztály és a továbbképző osztályok).
 
2 400 Ft
Zongora - ABC 1. (Z14019)
Zongora - ABC 1.
A kiadó egyik legnépszerűbb sorozata, a Hangszeres ABC-k azoknak a kezdő hangszertanulóknak készülnek, akik semmilyen zenei előképzésben nem részesültek, ők a zenei alapfogalmakat a hangszerjáték alapelemeivel együtt, könnyen befogadható, sokszor játékos formában ismerhetik meg ezekből a kottákból. A zenei anyag meghatározó részét magyar, európai és Európán kívüli gyermekdalok, népdalok alkotják. A Zongora-ABC szerzője, Papp Lajos nagy tapasztalatú zongorapedagógus, akinek didaktikus kompozícióit kül- és belföldön széles körben használják.
 
2 600 Ft
Zongoraiskola 2. (EM5242)
Zongoraiskola 2.
 
2 400 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés